[menuItemContent][menuItemRightSideContent]
Árfolyam

Rólunk

Kik vagyunk

A Omio egyedi módon közelíti meg az utazást. Úttörő platformunkkal megtalálhatja a leggyorsabb, legolcsóbb és legjobb utazási lehetőségeket, ha vonattal, autóbusszal vagy repülővel szeretne eljutni Európa több ezer nagy- és kisvárosába, illetve kisebb településére. Ez azt jelenti, hogy időt és pénzt takaríthat meg.

Utazás könnyedén

Elvégeztük Ön helyett a munka nehezét, így utazását egyszerűen és könnyedén tervezheti meg.

Az összes lehetőség egy helyen

Egyetlen kereséssel tekintheti meg az utazási igényeinek megfelelő vonat-, autóbusz- és repülőjáratokat. Ezek alapján kiválaszthatja a tökéletes közlekedési eszközt és díjszabást.

Keresés Európa teljes területén

A kontinens több ezer nagy- és kisvárosát, illetve kisebb települését megadhatja kiindulási pontként vagy úti célként. A választás az Ön kezében van.

Történetünk

2010-ben cégünk alapítója, Naren Shaam hosszú hátizsákos túrára indult Európában.

Pontosan tudta, hova szeretne eljutni, de nem volt egyszerű megtalálni a legjobb útvonalat, a legkedvezőbb autóbuszjegyárat vagy a megfelelő vonatjáratot, amit a pénztárcája bánt. Látva, hogy nagy igény lenne egy utazási lehetőségeket összefogó oldalra, New York-i pénzügyi állását hátrahagyva összecsomagolt, és Berlinbe költözött, amely ideális környezetet nyújtott a technológiai fejlesztéseknek és a start-up cégeknek.

Így született meg a GoEuro 2013-ben.

2019 elején a GoEuro felvette az Omio nevet. Úgy kell ejteni, hogy o-mi-o.

Olyan márkanevet akartunk választani, amely közelebb hoz minket felhasználóinkhoz. És hogy miért pont az Omióra esett a választásunk? Azért, mert határozott, egyedi, fiatalos és könnyű kiejteni. A két o betű a GoEuróhoz való kapcsolódásunkat idézi meg, és két pontot jelöl a térképen – mi pedig e két pont összekötésére törekszünk. Színvilágunk is megújult – egyedi, kellemes és megnyugtató, az eredeti illusztrációk pedig megidézik az utazás szépségét.

A változások után is ugyanolyan elkötelezettek maradunk a GoEuro célkitűzése iránt – hogy mi legyünk a legjobb, vonat-, busz- és repülőjáratok foglalására alkalmas platform. Gyorsabbá és hatékonyabbá tettük termékünket, így javult az átjárhatóság az asztali számítógépes és mobilos oldal, illetve a mobilos alkalmazás között.

A cég 15 országban kínálja szolgáltatásait, és ez a szám fokozatosan növekszik. Több mint 120 országból havonta 27 millió ügyfelünk van, akik közel 800 utazási partner közül válogathatnak, hogy eljussanak a több mint 100 ezer európai úti cél egyikére.

És az utazás még csak most kezdődik. Kalandra fel az Omióval!

A csapat

Jelenleg 300 elkötelezett alkalmazottat foglalkoztatunk több mint 45 országból, akiket ugyanaz a cél vezérel – olyan egyszerű eszközt létrehozni, amellyel az utasok szinte bárhová eljuthatnak Európában. A technológiai megoldásokba oltott lelkesedésünk révén forradalmasítjuk az utazást. Most bemutatjuk néhány kollégánkat, akik elmondják, milyen a Omio vállalatnál dolgozni:

Vezetőség

Naren Shaam

a(z) Omio vezérigazgatója és alapítója

Az indiai Bengaluruban született Shaam a Harvardon szerezte MBA-diplomáját, majd az autóipari és pénzügyi szektorban helyezkedett el New Yorkban. 2012-ben Berlinbe költözött, ahol megalapította a(z) Omio vállalatot (korábbi nevén GoEuro), miután egy európai hátizsákos utazás során megtapasztalta, hogy van még mit fejleszteni a kontinensen a közlekedési eszközökre szóló jegyek foglalása terén.

Edgar Berger

kereskedelmi igazgató (CBO)

Berger hosszú évek óta tevékenykedik a technológia világában. Korábban a Sony Music International elnökeként és vezérigazgatójaként 45 országban felügyelte a vállalat növekedését.

Malte Cherdron

ügyvezető igazgató

Cherdron 2013 óta erősíti a(z) [NewName] csapatát. Azt megelőzően a MoviePilot ügyvezető igazgatójaként, illetve a StudiVZ stratégiai vezetőjeként tevékenykedett.

Filippo Bonsanti

marketingért felelős alelnök

Bonsanti közel két évtizede foglalkozik marketinggel. Korábban az eBay marketingstratégiai és -tervezési osztályának igazgatójaként az európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelt.

Alexandra Oakley

a személyzeti osztályért felelős alelnök

A munkaerő-felvétel és HR területén jelentős tapasztalattal rendelkező Oakley többek között a Skype, a Blinkbox és a Photobox cégnél töltött be vezető szerepet.

Dave Price

termékfejlesztésért felelős alelnök

Price több mint 17 éves tapasztalattal rendelkezik a termékmenedzsment területén. Többek között a BBC és a Spotify számára fejlesztett termékeket.

Tomas Vocetka

a műszaki osztályért felelős alelnök

Vocetka korábban a Microsofttal dolgozott együtt. Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a technológiai cégek és start-upok területén, többek között a Hewlett-Packardnak is dolgozott.

Érdekességek

2017-ben ötszáznál is több ügyfelünk keresett meg minket azzal a kérdéssel, hogy mi a teendő, ha házi kedvencüket is szeretnék magukkal vinni az útra.

Szerencsére számos partnerünk örömmel látja a kisállatokat a fedélzeten. Ugye, milyen megnyugtató tudni, hogy imádott nyulai, Bajusz és Hópihe is Önnel tarthatnak az úton?

Az általunk kínált mobiljegynek köszönhetően az utazás gyors és egyszerű.

Európa 20 országában utazhat nyomtatást nem igénylő elektronikus jeggyel, több száz útvonalon. (Érdekesség: Olaszországban szinte kizárólag mobiljegyeket értékesítünk.)

Egy átlagos napon annyi jegyet értékesítünk, amivel 300 autóbuszt és közel 30 vonatot lehetne megtölteni.

Ez elképesztően sok utast jelent.

A világ minden részén vannak ügyfeleink, eltérő utazási igényekkel.

A spanyolok például imádják a hazájukat, a Madrid és Barcelona közötti útvonal a legnépszerűbb. Az amerikaiak Párizst, Amszterdamot és Rómát látogatják előszeretettel. Kínai ügyfeleink kedvelt úti célja Olaszország, azon belül is a Róma–Firenze szakasz.

Velünk könnyedén eljuthat a repülőtérről a városközpontig.

Csak adja hozzá a reptéri transzfert a repülőjárat foglalását követően. Ilyen egyszerű, és még taxira sem kell várnia!

Befektetők

Közel 150 millió dollárnak megfelelő összeggel támogatják a Omio vállalatot olyan nagy befektetők, amelyek egyetértenek célkitűzésünkkel – így például az Atomico, a Battery Ventures, a Goldman Sachs Investment Partners, a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Lakestar, az NEA és a Silver Lake Kraftwerk.

Köszönetnyilvánítás

A Omio jelentős mennyiségű információra tesz szert különböző adatszolgáltatók, például a GeoNames, az OpenFlights, az OpenStreetMap, az RSP (Atoc) és a TheMoneyConverter.com révén.

GeoLite2 adatokat is felhasználunk a MaxMind jóvoltából (www.maxmind.com).